Ενήμέρωση στους ναυτικούς για να γνωρίζουν ποιοί τους εκπροσωπούν

1


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ναυτικοί, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023
πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π. στον Πειραιά. Εκεί, διαβάζουμε τα εξής, τα οποία είναι και αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΠΕΠΕΝ (σ.σ. ευτυχώς, που βρήκαμε και αυτή και δεν ειναι σωματείο σφραγίδα, φάντασμα). Ο Προεδρός της που τυγχάνει να είναι και Γενικός Γραμματέας, της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ (ΠΝΟ) αναφέρει:


 "Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνω ότι με τον σημερινό Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος μας τιμά πάντα με την παρουσία του, έχουμε καταφέρει πολλά!
Μέσα σε πνεύμα διαλόγου και καλής πίστης με εκείνον και τους συνεργάτες του, προωθήσαμε και καταφέραμε να επιλύσουμε χρόνια ζητήματα που αφορούσαν τον κλάδο μας…. Τον ευχαριστώ!
Ελπίζω η βοήθειά του και το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τους Ναυτικούς και τη Ναυτιλία να συνεχιστούν και στο μέλλον. Με τη συμμετοχή μας στην Επιτροπή του Ε.Φ.Κ.Α. και στο Δ.Σ. του ΝΑΤ πετύχαμε, να πραγματοποιείται ο υπολογισμός των συντάξεων των Συναδέλφων μας, αφού ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Ναυτικού επαγγέλματος, τα οποία αναδείξαμε καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις και επιχειρήματα.
- Πιέσαμε και ξεμπλόκαραν όλες οι εκκρεμείς κύριες και επικουρικές συντάξεις. Οι νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης διεκπεραιώνονται πλέον έγκαιρα. Φυσικά, το ίδιο γίνεται και με τη καταβολή των εφάπαξ. 
- Συμβάλαμε καθοριστικά στην υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων  Εργασίας για τα Ακτοπλοϊκά, τα Μεσογειακά Τουριστικά και τα Πορθμεία. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, σε κάθε κατηγορία πλοίων. Στηρίζουμε υγιείς συνδικαλιστικές δράσεις. Προβάλλουμε σε όλα τα Κοινωνικά και Κρατικά επίπεδα τα αιτήματα των Πλοιάρχων και των Ναυτικών μας και επιδιώκουμε λύσεις. Η Π.Ε.Π.ΕΝ., όπως και όλα τα Ναυτεργατικά Σωματεία χρειάζονται την στήριξη και την ενεργή συμμετοχή όλων μας. Με τη μαζικότητα και την αλληλεγγύη μας στέλνουμε το δικό μας ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους όσους επιχείρησαν να μας αποδυναμώσουν. Οι μεθοδεύσεις και οι κρυφές ατζέντες τους κατέρρευσαν. 
Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί Συνάδελφοι,
για εμένα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο συνδικαλιστικός δρόμος συνεχίζεται από άλλο μετερίζι. Από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, θα συνεχίσω να διεκδικώ με όλες μου τις δυνάμεις και να παλεύω, για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των Ελλήνων Ναυτικών.
Θα συνεχίσω ακόμη πιο δυναμικά και αποφασιστικά τις προσπάθειές μου, για την αναβάθμιση του Ναυτικού επαγγέλματος, της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης, των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης όλων των Ελλήνων Ναυτικών.
Μαζί θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε  πολλούς ακόμη αγώνες. Μόνο ενωμένοι θα διεκδικήσουμε… Μόνο ενωμένοι θα νικήσουμε!".




Κύριε, Πρόεδρε, Γενικέ Γραμματέα, σε τι μας βοήθησε σαν ναυτικούς ο σημερινός Υπουργός Κύριος Πλακιωτάκης; Για,τις κλειστές πόρτες του Υπουργείου του,για τις συντάξεις πείνας, τα επικουρικά και τα εφάπαξ που βγαίνουν σε τρία τέσσερα χρόνια, το ταμείο ανεργίας της πείνας. Αλήθεια, γνωρίζετε την διαδικασία για  να το πάρει κάποιος και ποιός το δικαιούται; Δεν νομίζουμε να έχετε ιδέα. Για την εκπαίδευση, μετεκπαίδευση που είναι στο σημείο μηδέν και θέλει τους ναυτικούς, αμόρφωτους και αγράμματους, μαζί και εσείς στο θέμα αυτό, στο παρασκήνιο, βάζετε το χέρι σας. Θέλετε, όλοι σας να μην γνωρίζει ο ναυτικός ούτε επαγγελματικά, ούτε στα δικαιώματά του περισσότερα από αυτά που εσείς νομίζετε, για να είναι ,ενέχυρο σας. Στην ποντοπόρα ναυτιλία ,δεν υπάρχουν Συλλογικές συμβάσεις εργασίας γιατί, τι κάνατε για υπογραφή;Μήπως, με την δική σας βοήθεια η κυβέρνηση τις κατάργησε για χάρη της ,"ανταγωνιστικότητας",που μας έλεγε και ο προκάτοχός σας. 
Πότε, στηρίξατε υγιές συνδικαλιστικές δράσεις "εσείς", που σηκώσατε το λάβαρο της επανάστασης μαζί με τις σφραγίδες φαντάσματα, όταν το σωματείο μας έκανε αίτηση "ένταξης" στην Ομοσπονδία μας, στο σπίτι μας, εμάς των ναυτικών; 
Αυτά, που λέτε είναι ψέματα και δεν τα πιστεύετε γιατί κάνετε ακριβώς τα αντίθετα. Ζητάτε, συνεργασία, αλλά στο παρασκήνιο βάζετε ανθρώπους να κρυφακούνε πίσω από κλειστές πόρτες για τις δικές σας ανάγκες. Εσείς, όλοι μαζί, εκβιάζεται τα μέλη μας να διαγραφούν από τον Άγιο Νικόλαο, συνομιλητές ακόμη έχετε διευθυντές πληρωμάτων για να μην τους πάρουν για δουλειά, αλλά και για μια μετάθεση στο Μαρόκο. "Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά που λέει ο φιλόσοφος λαός μας και για αυτούς". Εκεί που φτύνετε αργότερα,γλύφετε κρυφές αντζέτες εσείς δουλεύετε και χρησιμοποιείται συνέχεια, ζητάτε αλληλεγγύη γιατί; Μας, ανακοινώνετε,πως θα κάνετε τα πάντα για τον ναυτικό, συντάξεις , ασφάλεια, ανεργία, εκπαίδευση, συμβάσεις, διαβίωση. 
Ζητάτε, συνεργασία, βοήθεια, αλλά οι  πράξεις σας σχεδόν δύο χρόνια μας δείχνουν ακριβώς τα αντίθετα. Βέβαια,εσείς λέτε πως τα λεφτά των συντάξεων ειναι αρκετά. Σε, όποιον αρέσει,αυτά τα λεφτά υπάρχουν απο την κυβέρνηση, για να δώσει στους ναυτικούς. 





Μια ομοσπονδία σε ίντριγκες, παρασκήνια, μοιρασιές σε πόστα και όλα να συνεχίζουν στα ίδια και στα ίδια, όπως πρίν. 
Μάλιστα, σε αυτό βοηθούν και τα "ταξικά παιδιά" που τώρα δεν μιλάνε, έχουν ●πιεί● το αμίλητο νερό. Έχουν κοινός βγάλει τον "σκασμό". Που είναι οι αποφάσεις του τελευταίου "Ετήσιου Γενικού Συμβουλίου" για αλλαγή "ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ"; Δεν βλέπουμε διεργασίες, το κάναμε γαργάρα η τα λέμε για το θεαθήναι. 
Κύριε, Πρόεδρε, Γενικέ Γραμματέα ο προκάτοχό σας είπε κάτι, μετά την δίωξη από τον θρόνο του: 

Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στο δύσκολο αυτό έργο που σίγουρα θα συναντήσει πολλές ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ.

Εμείς, σας δώσαμε δύο χρόνια, χρόνο σαν σωματείο ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ" εσείς δεν τον εκτιμήσατε σωστά. 

Τώρα υπομονή, έχουμε και άλλα...!

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(30)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπο μας. Μάθετε περισσότερα...
Accept !