(ΑΝ)ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ

0

Είμαστε ένα σωματείο που αποτελείται από εν ενεργεία ναυτεργάτες, ως εκ τούτου αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω αφ’ ενός δεν είναι όλα τα προβλήματα και αφ’ ετέρου τα βλέπουμε μες στα πλοία. Διαβάστε προσεκτικά τι συμβαίνει στη Χώρα του τουρισμού και της ναυτιλίας στην Ελλάδα του 2023.
Ξεκινούμε με τους τυπικούς σπάνιους όσο και προγραμματισμένους – και ο νοών νοείτο - ελέγχους του Λιμεναρχείου.
Χειρωνακτικές εργασίες: Κάθε πέρυσι και καλύτερα που λέει και η παροιμία. Σβουράκια, ματζακόνια, μπογιές ακόμη και κοντά σε λιμενικούς σταθμούς, συνθέτουν το σκηνικό της υπερκόπωσης για τους ναυτικούς.
Αν είσαι νυκτερινή βάρδια πέφτεις για ύπνο και ακούς σβουράκια, βάζεις το μαξιλάρι στο αφτί και τα ακούς ακόμη και λες άμα μιλήσω θα με στείλουν σπίτι μου να αντικρίσω στο ψυγείο τους λογαριασμούς μου…
Πύροι βαμμένοι ή σκουριασμένοι ή συνδυασμός και των δύο. Οι οποίοι δεν θα φιλοτιμηθούν να απελευθερώσουν λέμβους και βαρελάκια την κρίσιμη στιγμή…
Γυμνάσια ανύπαρκτα, ενημερωτικά βίντεο επίσης, απλά υπογράφουμε πως τα γυμνάσια διεξήχθησαν γρήγορα επιτυχώς και προπαντός με ασφάλεια! Εγκλωβισμένοι ή χωρίς πρόσβαση πυροσβεστήρες (διαθέτουμε φωτογραφικό υλικό). Οι κάβοι αντικαθίστανται μόνο εάν σπάσουν(εάν ζήσουμε).
Παράλληλα, σημειώστε την για χρόνια άδεια πισίνα της σχολής Ασπροπύργου από την οποία κρίνονται ικανοί για έκδοση ναυτικού φυλλαδίου συνάδελφοι πλέον, που δεν ξέρουν να κολυμπούν! Επίκουροι πηγαίνουν καφέδες σε καμπίνες αξιωματικών τους συμπεριφέρονται σαν δούλους επειδή δεν φτάνουν τα 10-17 χλμ. που περπατούν κάθε μέρα. Επίσης αλλάζουν λάμπες, επισκευάζουν πόρτες, βάφουν την λάντζα, στρώνουν κρεβάτια κ.τ.λ. Όπως καταλαβαίνετε το ξενοδοχείο δεν είναι αστέρων αλλά αστεριών…
Δεν τηρούνται με ευλάβεια όπως θα έπρεπε οι ώρες ανάπαυσης, 10ωρη ανάπαυση επί του 24ωρου. Άλλες ώρες δουλεύουμε, άλλες ώρες υπογράφουμε ότι δουλέψαμε. Δουλεύουμε υπερωρίες τις οποίες δεν τις πληρωνόμαστε. Υπέρ πλοιοκτήτη. Όπως λέμε υπέρ πατρίδος. Δεν δίνονται αυστηρώς οι διανυκτερεύσεις και ημερεύσεις στο πλήρωμα. Στερώντας μας παράνομα την επαφή με την οικογένειά μας. Ναι καλά διαβάσετε έχουμε και εμείς οικογένεια. 
Το επίδομα ανεργίας παραμένει πολύ χαμηλά σε αντιδιαστολή με το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ζωής. Ελλιπέστατες οργανικές συνθέσεις. Πόσα πλοία πρέπει να πάρουν φωτιά για να επανέλθουν οι συνθέσεις στα ασφαλή επίπεδα; Με τήρηση συλλογικών συμβάσεων. Μη καταβολή δώρων. Αν ρωτήσεις γιατί; Απαντούν τα λεφτά είναι κλειστά. Ποιος ήρθε; Καμπίνες πληρώματος χωρίς WC. Φθορές και βλάβες σε WC και καμπίνες(Διαθέτουμε φωτογραφίες ντοκουμέντα). Στρώματα δεκαετιών. Άνθρωπος κοιμάσαι, «8» ξυπνάς.
Ψύκτες νερού χωρίς τακτικούς ελέγχους και καθαρισμούς φίλτρων. Θυμίζουμε τα λιμάνια-παγίδες, φθαρμένα ή ανύπαρκτα «κλειδιά». Δέστρες σε κακή κατάσταση, μπάζα και μπετόβεργες να εξέχουν. Φοινικέλαιο σε φαγητά, άλλα τρώει το πλήρωμα, άλλα παραγγέλνουν οι αξιωματικοί (γιατί;). Ας βγάλουμε μια σέλφι για να (μας) θυμόμαστε. Κόβονται εισιτήρια, πάνω από το πρωτόκολλο του εκάστοτε πλοίου. Λέγε με ευρώ. Φροντιστές που απαιτούν να επιστραφεί ο ιματισμός σε περίπτωση απολύσεως. Εδώ θα βάλουμε άνω τελεία γιατί μας πόνεσε το στομάχι.

ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!




Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(30)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπο μας. Μάθετε περισσότερα...
Accept !