Δελτίο τύπου: Σωματείο “Άγιος Νικόλαος” – ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ. – Euroferry Olympia: Να δοθεί στη δημοσιότητα ο ακριβής αριθμός επιβαινόντων και οχημάτων

0

 

Η ανακοίνωση της ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ

Το Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων «ο Άγιος Νικόλαος» και η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία (ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ.) απαιτούν με ανακοίνωσή τους, “άμεσα να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τον ακριβή αριθμό επιβαινόντων και οχημάτων στο Ε/Γ -Ο/Γ Euroferry Olympia του ομίλου Grimaldi”.

Απαιτούμε, επίσης, να διεξαχθεί Άμεσα Ενδελεχής Έλεγχος από ανεξάρτητους ειδικούς εμπειρογνώμονες για τις διαδικασίες νομιμοποίησης του πιστοποιητικού αξιοπλοΐας του πλοίου που διενεργήθηκε στις 24/01/2022.

Η μείωση των εργαζομένων, η μη τήρηση της Εργατικής & Ναυτιλιακής Νομοθεσίας, η μη τήρηση των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας, των κανόνων πυρασφάλειας, η μη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων στα οχήματα, η παράνομη -λόγω των άθλιων συνθηκών μέσα σε αυτές- διαμονή των οδηγών μέσα σε αυτά, η έλλειψη ελέγχου από τους εργαζόμενους μέσα στα γκαράζ λόγω έλλειψης προσωπικού και καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων των Ναυτεργατών έχουν δυστυχώς αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.

Στον βωμό των συμφερόντων και του κέρδους των εφοπλιστών, οι Ανθρώπινες Ζωές και Αξίες έρχονται σε δεύτερη μοίρα.


Το Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων «ο Άγιος Νικόλαος» έχει προβεί σε σωρεία καταγγελιών στο Υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς και στα Λιμεναρχεία και αλλού, για όλες τις παρανομίες μέσα στα πλοία. Δυστυχώς, φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Απαιτούμε Άμεσα να ολοκληρωθεί η Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης, ώστε να τερματιστεί η αγωνία για την τύχη των 10 αγνοουμένων. Το Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων «ο Άγιος Νικόλαος» και η ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, να προασπίζουν και να υπερασπίζονται τα δίκαια αιτήματα των Εργαζομένων Ναυτεργατών για την ασφάλεια όλων.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(30)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπο μας. Μάθετε περισσότερα...
Accept !